The Javes

The Javes

Vanaf september 2003 kreeg Niels Tiebosch het accordeon ensemble D’accord onder zijn leiding. Henk ging ’n ,ensemble leiden in het lokaal ernaast met jongere kinderen, ’n soort vooropleiding voor D’accord!!!! Ze moesten meteen beginnen met de voorbereidingen voor het Europees Muziekfestival wat in mei 2004 plaats vond in Denemarken en Zweden (Kopenhagen en Malmö).

Misschien in het kader van ’n nieuwe dirigent of omdat er nu 2 orkesten waren op de muziekschool wilden de leerlingen van D’accord ’n nieuwe naam. Dat werd uiteindelijk The Javes. Een grote campagne werd er gestart: zoeken naar nieuwe kleding… het werden polo’s, ’n leuke kleur… dat werd paars, ’n ontwerp om erop te printen… dat werd ’n losse schets van Tim (bekend van o.a. het Torkest) en ’n zoektocht naar de financiering: sponsoren!!!


Met o.a. muziek van Moricone, Robbie Williams, Jacob de Haan en het speciaal voor D’accord geschreven stuk “D’accord Suite” werd er heel mooi muziek gemaakt! Samen met het ‘volwassen’ orkest “Torkest” had The Javes ’n programma van ongeveer 1 uur. Een superleuke ervaring voor The Javes!

Nu zijn we bezig met stukken van Maroon 5 (This Love), The Beatles (Eleanor Rigby), Astor Piazzolla (Yo Soy Maria) en Roger Glover (Love Is All). Ons laatste optreden was bij de landelijke geld inzameling actie voor Aids “Dance For Life”. Wanneer het volgende optreden is is nog onbekend, maar dat schijnt in samenwerking te zijn met accordeon docent Patrick Geboers uit Belgie…

The Javes gaan weer internationaal!!! ;-)
Tot zover, The Javes!

The Javes hebben ook een eigen website! Ga naar www.javes.nl !

Nederlands